Semakin teguh tauhid dan iman kita, semakin banyaklah doa kita dimakbulkan. Sebaliknya, semakin..."/>
senjata orang mukmin
Penulis :Abu Ruwais Al-Syubrawi
Kategori: Buku
ISBN : 978-967-86-0323-2
Halaman: 336
Berat :300 gram
RM 10.00
SINOPSIS
Syeikh al-Islam Ibn Taimiyyah r.h pernah berkata:

"Sekiranya engkau ingin mengetahui setulus mana tauhidmu kepada ALLAH, perhatikanlah pada doa-doamu."

Semakin teguh tauhid dan iman kita, semakin banyaklah doa kita dimakbulkan. Sebaliknya, semakin rosak tauhid dan semakin berkurang iman kita, semakin banyaklah doa-doa kita tidak diperkenankan. Justeru, amat penting kita memperbanyakkan doa kepada ALLAH untuk mengetahui di tahap mana kedudukan tauhid dan iman kita.

Buku ini merupakan himpunan doa-doa daripada al-Quran dan hadis sahih yang boleh dijadikan zikir-zikir harian. Hidup kita ini memang tidak terlepas daripada doa. Kita amat memerlukan doa dalam semua urusan. Selain doa-doa umum dan khusus, buku ini juga menghimpunkan doa dan zikir untuk mengubati masalah gangguan sihir atau kejahatan jin. 

Setiap doa dan zikir dilengkapi teks Arab disusuli teks melayu untuk memudahkan bacaan bagi individu yang tidak tahu berbahasa Arab, makna serta rujukan kitab atau hadis yang diambil. Justeru, para pembaca tidak perlu ragu-ragu tentang kesahihan doa dan zikir yang dibaca. 

Semoga doa-doa dan zikir yang diamalkan mampu menjadi "senjata" dan "benteng" diri dalam menghadapi musibah atau ujian ALLAH.
KALENDAR
KATALOG MILIKI SEGERA ! Dapatkan buku baru dan tawaran istimewa bulan ini.